Onzichtbare beugel Hilversum bij De Hilversumse Tandarts

Onzichtbare beugel

Heb je last van scheve tanden en overweeg je een beugel? Maar wil je niet dat iedereen op een kilometer afstand al doorheeft dat je een beugel draagt? Dan is een onzichtbare beugel de oplossing voor jou. Een onzichtbare beugel is een transparant bitje (aka een aligner) gemaakt van medisch plastic. De beugel wordt helemaal op maat gemaakt voor jouw gebit door middel van een scan en een aantal lichtfoto´s. Aan de hand van de scan en de foto´s kan er een 3D-weergave gemaakt worden van jouw gebit nu, maar ook van het eindresultaat. Ook weet je direct hoeveel aligners je nodig zult hebben en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Het behandelplan opstellen

Na het maken van de scan en de foto´s kunnen wij een behandelplan opstellen waarbij je precies weet hoeveel aligners er nodig zijn en wat de kosten zullen zijn. Vervolgens krijg je om de zoveel tijd een nieuwe aligner en deze schuif je weer net zo makkelijk over je tanden heen. Elk bitje verschuift het gebit een stapje dichter naar het gewenste resultaat toe. Hoe lang dit proces duurt verschilt natuurlijk per persoon. De eerste paar dagen na het indoen van een nieuw bitje kan wat onprettig voelen. Dit komt omdat de tanden even moeten wennen aan de nieuwe positie. Het bitje voelt dan wat strakker om de tanden.

Onzichtbare beugel Hilversum bij De Hilversumse Tandarts

Kan ik eten en drinken met een onzichtbare beugel?

Met een onzichtbare beugel kan je wel (water) drinken maar niet eten. De beugel kan je natuurlijk wel gemakkelijk uitnemen als je wilt gaan eten. Ook roken met de beugel wordt afgeraden. De beugel kan dan gaan stinken en verkleuren. En als die verkleurt dan is die natuurlijk niet meer onzichtbaar, dus niet roken met de beugel in!

Je kan de onzichtbare beugel reinigen met een kleine borstel, zoals een tandenborstel, een beetje zeep en lauw water. Je kan ook speciale reinigingstabletten gebruiken maar geen tandpasta. Dit kan de beugel verkleuren omdat tandpasta een schurend effect heeft. Als er tandsteen op de beugel zit en je dit niet weg krijgt met een borstel, dan kun je deze een uur laten weken in koud water met een scheut azijn erin. Het tandsteen wordt dan zachter en het wordt dan makkelijker om het tandsteen te verwijderen.

De voor-, en nadelen van een onzichtbare beugel

Ten opzichte van een slotjesbeugel heeft de onzichtbare beugel een aantal voor-, en nadelen. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje:

De onzichtbaarheid

Een groot voordeel is, de naam zegt het al, dat de beugel ‘onzichtbaar’ is en dus niet erg opvalt wanneer je deze draagt. Hierbij komt wel kijken dat de beugel alleen werkt als je hem dan ook daadwerkelijk draagt. Dus je moet consistent de beugel blijven dragen als je (sneller) resultaten wilt zien.

BETER VOOR DE HYGIËNE

Je gebit is met een onzichtbare beugel weer makkelijker schoon te houden dan met een slotjesbeugel. Dit omdat je de onzichtbare beugel gemakkelijk uit je mond kan halen als je je onzichtbare beugel en gebit schoon wilt maken.

GEEN WONDJES

De elastiekjes van een slotjesbeugel kunnen stukgaan en de slotjes kunnen op hun beurt weer wondjes in de mond veroorzaken, geen pretje! Dit is bij een onzichtbare beugel niet het geval, hoewel je het bitje wel kwijt kan raken als je er niet zuinig op bent, dus voor de sloddervossen: een gewaarschuwde sloddervos telt voor twee! 

Meer draagcomfort

Met een slotjesbeugel kan je per tand preciezer de verschuiving bewerkstelligen, maar een onzichtbare beugel heeft over het algemeen meer draagcomfort en geeft net iets sneller resultaat.

Minder bezoekjes aan de ortho

Een ander groot voordeel is dat je met een onzichtbare beugel niet zo vaak naar de orthodontist toe moet als met een slotjesbeugel. Je krijgt namelijk een set van verschillende bitjes mee. Dit scheelt je dus een paar keer tijd en reiskosten.

Voor wie is een onzichtbare beugel geschikt?

Een onzichtbare beugel is het meest geschikt voor personen wier kaken zijn uitgegroeid, dit is doorgaans vanaf 18 jaar. Ook mag er geen sprake zijn van extreme afwijkingen van het gebit of wanneer het tandvlees vaak of erg ontstoken is. Ben jij benieuwd of een onzichtbare beugel wat voor jou is? Voor meer informatie kun je altijd bellen of mailen voor een afspraak. We informeren je graag over de mogelijkheden!

Hoeveel kost een onzichtbare beugel?

De kosten van een onzichtbare beugel bij De Hilversumse Tandarts kunnen verschillen en hangen af van jouw unieke situatie. Er is daarom geen standaard antwoord op deze vraag. Door het bitje te dragen verschuift het gebit dichter naar het gewenste resultaat toe. De positie van je tanden speelt natuurlijk mee in hoe lang dit proces duurt, maar ook wanneer je het bitje niet vaak genoeg draagt kan dit ervoor zorgen dat het proces onnodig lang duurt. Aan de hand van foto ́s en een scan kan er worden vastgesteld wat het behandelplan is en hoeveel aligners er nodig zullen zijn om rechte tanden te bewerkstelligen. Door vervolgens het bitje zo consistent mogelijk te dragen, verzeker je jezelf van de snelste route naar jouw droomgebit.
 
Een voordeel is dat je minder vaak naar de orthodontist hoeft dan wanneer je een slotjesbeugel draagt, dus je bespaart zeker tijd en geld! Daarnaast ben je verzekerd van een hoge kwaliteit mondzorg, het gebruik van moderne apparatuur en hulp van vakmensen met veel kennis en ervaring. Dit alles om een voor jou perfect gebit te creëren.
 
Maak een afspraak en kom langs om precies duidelijk te krijgen hoe het kostenplaatje er voor jou uit zal zien. Ook voor vragen over hoe de behandeling eruit zal zien of over ons team kun je gemakkelijk (telefonisch) contact met ons opnemen of even langskomen bij ons in Hilversum. Alle informatie wordt namelijk geheel vrijblijvend verstrekt.

Hoe werkt Invisalign?

Invisalign maakt gebruik van een reeks op maat gemaakte, doorzichtige aligners die speciaal voor jouw gebit zijn ontworpen. Deze aligners zijn vervaardigd uit een glad, comfortabel en vrijwel onzichtbaar kunststof dat je over je tanden draagt.

Lees meer!

Wat is de beste doorzichtbare beugel?

Bij De Hilversumse Tandarts willen wij de perfecte match vinden voor jouw gebit en wensen.
De doorzichtbare beugel is de oplossing voor mensen die niet willen dat het overduidelijk is dat ze een beugel dragen. Je hebt dan onder andere de optie om een transparant bitje te nemen, gemaakt van medisch plastic. Door het bitje consistent te dragen zul je een mooi recht gebit krijgen, zonder de oneindige bezoekjes aan de orthodontist én zonder dat iedereen direct doorheeft dat je een beugel draagt.
 
Je kunt ook kiezen voor een keramische slotjesbeugel. Deze zijn ook amper te zien voor de mensen om je heen, maar het is niet mogelijk om deze uit je mond te halen. Dat gemak heb je wél bij de transparante aligners, die je uit je mond kunt halen als je wil eten, wat ook nog eens hygiënischer is. Als de focus voor jou ligt op het heel precies verschuiven van enkele tanden is een slotjesbeugel aan te raden. Als de focus ligt op draagcomfort en snel resultaat, raden wij de onzichtbare aligner aan. De slotjesbeugels kunnen namelijk nog weleens wondjes veroorzaken in de mond en de elastiekjes kunnen knappen. Wat de beste doorzichtbare beugel is, hangt daarom af van jouw wensen en behoeften, al zien wij veel mogelijkheden in de aligner. Je kunt altijd overleggen met ons team om de best passende weg te vinden naar jouw ideale gebit. Bij verdere vragen kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen!

Dit is waarom je kiest voor de Hilversumse tandarts

Een tandartspraktijk uitzoeken is makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een beter beeld te geven van wat De Hilversumse Tandarts voor je kan betekenen zetten wij hieronder een aantal voordelen van onze praktijk op een rijtje.

 • Hoge kwaliteit mondzorg
 • Jouw wensen en vragen staan centraal
 • Persoonlijk en transparant
 • Goede bereikbaarheid
 • Een team van behandelaars met veel kennis en ervaring
 • Moderne apparatuur
 • Mooie praktijk in historisch gebouw

Schrijf je nu in!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze behandelingen

Als je op zoek bent naar een nieuwe tandarts, is het natuurlijk goed om te weten waarvoor je hier terecht kunt. Bij ons kun je terecht voor verschillende facetten van de algemene tandheelkunde. Mocht je meer willen weten over wat deze behandelingen precies inhouden neem dan vooral even contact met ons op. Wij vertellen je er graag geheel vrijblijvend alles over.

 • Mondhygiëne en preventie
 • Wortelkanaal behandeling
 • Kroon- en brugwerk
 • Kunstgebitten
 • Orthodontie
 • Kindertandheelkunde
 • Esthetische behandelingen
 • Implantologie
 • Pijnklachten en andere spoedgevallen
Tandarts_Hilversum behandelingen