periodieke controle Hilversum

Periodieke controle

Voorkómen is beter dan genezen, dat geldt zeker ook voor het gebit. Daarom zijn wij mogelijke problemen liever voor en zien wij je graag minimaal 1x per jaar om je gebit te controleren. Tijdens deze periodieke controle screenen we op ziekteprocessen, afwijkingen of ontwikkelingsstoornissen van tanden en kiezen, vullingen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel.

Veel gaatjes ontstaan tússen de tanden en kiezen, precies waar deze stevig tegen elkaar staan; de contactpunten. Zeker bij de kiezen zijn deze gaatjes met het blote oog pas in een laat stadium zichtbaar, daarom zullen af en toe röntgenfoto’s nodig zijn. Het risico op het krijgen van gaatjes verschilt per persoon, en zo ook de termijn waarop foto’s zullen worden geadviseerd, maar gemiddeld is dit ongeveer 1 x per 2 jaar.  

Verder worden onder andere de mate van slijtage, aanwezigheid van tandsteen of tandvleesontstekingen en de kwaliteit van aanwezige vullingen onderzocht.  

Als er een probleem wordt gevonden kan het verloop hiervan in de gaten worden gehouden. Indien er een behandeling nodig is zal de noodzaak en de aard van deze behandeling met je worden besproken, evenals de te verwachten kosten.  

Het is mogelijk dat we je voor de behandeling moeten verwijzen naar een gespecialiseerde collega zoals bijvoorbeeld een parodontoloog, orthodontist of kaakchirurg. Wij maken dan de verwijzing voor je in orde en hebben gelukkig korte lijntjes met de beste specialisten in de buurt.  

periodieke controle Hilversum

Dit is waarom je kiest voor de Hilversumse tandarts

Een tandartspraktijk uitzoeken is makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een beter beeld te geven van wat De Hilversumse Tandarts voor je kan betekenen zetten wij hieronder een aantal voordelen van onze praktijk op een rijtje.

  • Hoge kwaliteit mondzorg
  • Jouw wensen en vragen staan centraal
  • Persoonlijk en transparant
  • Goede bereikbaarheid
  • Een team van behandelaars met veel kennis en ervaring
  • Moderne apparatuur
  • Mooie praktijk in historisch gebouw

Schrijf je nu in!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.