Tandarts Hilversum - kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde Hilversum – Vanaf het moment dat het eerste tandje doorkomt zal deze bevolkt worden door schadelijke bacteriën en mag je dus direct beginnen met poetsen! 

Het eerste tandje komt meestal door tussen de 6 en 9 maanden en het melkgebit is compleet rond de leeftijd van 2-3 jaar. Het staat dan uit 20 tanden en kiezen.  

Tot de leeftijd van 2 jaar volstaat het eenmaal daags poetsen van het gebit, bij voorkeur in de avond na de laatste voeding/maaltijd.  

Vanaf 2 jaar mag er ook in de ochtend gepoetst gaan worden. Aangeraden wordt hierbij een fluoridetandpasta te gebruiken. Fluoride is heel goed voor de tanden en heeft een enorme preventieve werking in het ontstaan van gaatjes, echter voor het lichaam kan het (in hele grote hoeveelheden) schadelijk zijn. Daarom is het advies slechts een klein beetje tandpasta te gebruiken, ongeveer de grootte van een erwt, en het kind te leren de tandpasta uit te spugen en de mond na te spoelen. Bij baby’s en peuters is dat natuurlijk lastig en daarom bevat de tandpasta voor baby’s en peuters minder fluoride.  

Rond deze leeftijd zien wij je kind ook graag bij ons in de stoel, eerder meekijken mag altijd.  

Samen zorgen we voor een gezond en klachtenvrij gebit van je kinderen!

Tandarts_Hilversum kindertandheelkunde

Dit is waarom je kiest voor de Hilversumse tandarts

Een tandartspraktijk uitzoeken is makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een beter beeld te geven van wat De Hilversumse Tandarts voor je kan betekenen zetten wij hieronder een aantal voordelen van onze praktijk op een rijtje.

 • Hoge kwaliteit mondzorg
 • Jouw wensen en vragen staan centraal
 • Persoonlijk en transparant
 • Goede bereikbaarheid
 • Een team van behandelaars met veel kennis en ervaring
 • Moderne apparatuur
 • Mooie praktijk in historisch gebouw

Schrijf je nu in!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kindertandarts Hilversum

Als je op zoek bent naar een kindertandarts in Hilversum die je volledig kunt vertrouwen, ben je bij ons aan het juiste adres. We snappen hoe belangrijk een gezond gebit is voor je kind en zetten ons volop in om elke kleine bezoeker zich veilig en comfortabel te laten voelen. Ons team van kindertandartsen is hartstikke toegewijd aan het leveren van topzorg, vanaf het moment dat de eerste tandjes doorkomen.

In onze kindvriendelijke praktijk maken we van de tandartsbezoekjes een leuke ervaring. We leren de kids spelenderwijs over mondverzorging en moedigen ze aan om goed voor hun tanden te zorgen. Zo bouwen ze een gezonde relatie op met tandheelkundige zorg.

Ons aanbod is breed: van de standaard controlebezoekjes tot preventieve behandelingen en specifieke zorg voor jouw kind. Elk kind is uniek, en dat weten we maar al te goed. Daarom zorgen we altijd voor een persoonlijke benadering, afgestemd op de individuele behoeften van jouw kind.

Onze missie? Een stevige basis leggen voor levenslange mondgezondheid. We werken nauw samen met jou als ouder of verzorger, zodat je thuis je kind kunt ondersteunen in goede mondverzorging.

Kies voor De Hilversumse Tandarts – wij zetten ons volledig in voor het welzijn van jouw kind. Bel ons gerust om meer te weten te komen over wat we te bieden hebben, en hoe we jouw kind kunnen helpen naar een gezond en stralend gebit.

Kindertandarts Hilversum

Onze behandelingen

Als je op zoek bent naar een nieuwe tandarts, is het natuurlijk goed om te weten waarvoor je hier terecht kunt. Bij ons kun je terecht voor verschillende facetten van de algemene tandheelkunde. Mocht je meer willen weten over wat deze behandelingen precies inhouden neem dan vooral even contact met ons op. Wij vertellen je er graag geheel vrijblijvend alles over.

 • Mondhygiëne en preventie
 • Wortelkanaal behandeling
 • Kroon- en brugwerk
 • Kunstgebitten
 • Orthodontie
 • Kindertandheelkunde
 • Esthetische behandelingen
 • Implantologie
 • Pijnklachten en andere spoedgevallen
Tandarts_Hilversum behandelingen