Hoe werkt Invisalign?

Bij De Hilversumse Tandarts begrijpen we dat een stralende glimlach en een gezond gebit belangrijk zijn voor je zelfvertrouwen en welzijn. Daarom bieden we Invisalign aan, de moderne en bijna onzichtbare manier om je tanden te corrigeren en te zorgen voor de glimlach die je altijd al hebt gewild.

Hoe werkt invisalign

KEnnisbank invisalign

Hoe werkt Invisalign precies?

Invisalign maakt gebruik van een reeks op maat gemaakte, doorzichtige aligners die speciaal voor jouw gebit zijn ontworpen. Deze aligners zijn vervaardigd uit een glad, comfortabel en vrijwel onzichtbaar kunststof dat je over je tanden draagt. Ongeveer elke twee weken wissel je van aligner, wat ervoor zorgt dat je tanden geleidelijk – stap voor stap, week na week – naar de uiteindelijke, gewenste positie verschuiven.

Hoe werkt Invisalign nou? Het proces begint met een grondige evaluatie van je gebit, waarbij we gebruikmaken van geavanceerde 3D-beeldtechnologie om een nauwkeurig beeld te krijgen van de huidige staat van je tanden. Op basis hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, inclusief een digitale weergave van de stappen en het uiteindelijke resultaat van je Invisalign-behandeling.

Tijdens de behandeling draag je de aligners minimaal 22 uur per dag. Je haalt ze alleen uit om te eten, drinken, te poetsen en te flossen. Dit zorgt voor een minimale verstoring in je dagelijkse leven en maakt de behandeling uiterst flexibel en gebruiksvriendelijk.

Regelmatige controles bij De Hilversumse Tandarts zijn onderdeel van het proces. Tijdens deze afspraken controleren we de voortgang en ontvang je je nieuwe set aligners. Deze consistente opvolging zorgt ervoor dat de behandeling soepel verloopt en dat we kunnen bijsturen waar nodig.

Een van de grootste voordelen van Invisalign is dat de behandeling op maat gemaakt is voor jouw unieke glimlach. Met Invisalign richten we ons niet alleen op esthetische verbeteringen maar ook op het bevorderen van de algehele gezondheid van je gebit. Een correcte uitlijning van je tanden kan namelijk bijdragen aan een betere mondhygiëne, waardoor het risico op tandvleesproblemen en slijtage vermindert. We hopen dat je hiermee antwoord heb op de vraag ‘Hoe werkt Invisalign’!

Klaar voor een stralende glimlach zonder het ongemak van traditionele beugels? Neem dan contact op met De Hilversumse Tandarts voor een eerste consult. We verkennen graag samen met jou de mogelijkheden en zetten de eerste stap naar een gezond, verzorgd en mooi gebit met Invisalign.

Dit is waarom je kiest voor de Hilversumse tandarts

Een tandartspraktijk uitzoeken is makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een beter beeld te geven van wat De Hilversumse Tandarts voor je kan betekenen zetten wij hieronder een aantal voordelen van onze praktijk op een rijtje.

  • Hoge kwaliteit mondzorg
  • Jouw wensen en vragen staan centraal
  • Persoonlijk en transparant
  • Goede bereikbaarheid
  • Een team van behandelaars met veel kennis en ervaring
  • Moderne apparatuur
  • Mooie praktijk in historisch gebouw

Schrijf je nu in!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.